Benvido a este teu lugar de información, consultas, aportacións e por suposto críticas.


Un grupo, un compromiso, unha idea, unha ilusión...

Poñemos o teu alcance unha ferramenta necesaria para coñecer toda a información sobre o noso Concello: actuacións, acordos, propostas, necesidades, acontecementos.... e tamén lugar para opinar libremente a través dos teus comentarios.

Esperamos as túas aportacións.

miércoles, 1 de octubre de 2014

Tomemos exemplo....¡¡¡¡

Outra das loitas que levamos moito tempo intentando acadar unha solución e unha recuperación dos nosos servizos básicos recortados è a da praza de médico suprimida no Centro de Saùde da Peroxa.

Levamos este asunto e esta demanda en varias ocasións os Plenos do Concello da Peroxa, obtendo por parte do Sr. Alcalde e dos seus concelleiros respostas evasivas e dando largas sobre esta situación con exemplos de resposta como....."estamos a facer xestións".

Pasan os días, as semanas, os meses, os anos.......e a situación lonxe de mellorar, cada día vai a peor, xa que o envellecemento da nosa poboación e a dispersión dos nosos pobos fai que a atención médica cun só mèdico se vexa cada día màis deteriorada mentras os nosos mandatarios andan "os seus asuntos".

A necesidade de recuperar a praza do médico xubilado no Centro de Saúde è de vital importancia para garantir unha asistencia sanitaria digna e xusta para o noso Concello. Pero para iso non só basta con os nosos Concelleiros Socialistas insistan unha e outra vez na búsqueda de solucións, senón que os responsables municipais teñen que apoiar estas demandas e deixarlle de axeonllarse diante dos seus mandatarios do PP auténticos especialista en recortes de dereitos e servizos sociais, e tamén co imprescindible apoio da veciñanza que sufre esta situación cada día.

Os membros da nosa Agrupación Municipal Socialista no Concello, como xa indicamos, denunciamos publicamente as situacións de deterioro deste servizo médico durante os últimos anos.

Comenzamos xa no ano 2012, no Pleno do 09/07/2012, reclamando un sustituto permanente os cinco días da semana, cando fora enviado un que só viña tres días.

No seguinte documento a nosa pregunta......e a lamentable resposta do Sr. Alcalde indicando que se repuxera por unha xestión súa ¡¡¡¡¡¡  Coma sempre, mentira sobre mentira....



O MÉDICO FOI RESPOSTO POLA NOSA QUEIXA DIANTES DOS RESPONSABLES DO SERGAS, ASÍ COMO DA DENUNCIA PÚBLICA DA QUE SE FIXO ECO TODA A PRENSA LOCAL, COMO AMOSAMOS NOS DOCUMENTOS SEGUINTES:






COMO POIDESTES LEER, AS NOTICIAS SON ANTERIORES A CELEBRACIÓN DO PLENO, ONDE O ALCALDE NOS DABA A SÚA PARTICULAR SOLUCIÓN ¡¡¡¡ 

A NOSA DEMANDA DE SOLUCIÓNS DESTE PROBLEMA FOI TRASLADADO OS RESPONSABLES DO SERGAS MOITAS SEMANAS ANTES POLA NOSA REPRESENTANTE EN SANIDADE NO PARLAMENTO DE GALICIA, CAMEN ACUÑA, QUE ACADOU QUE ESTA NOSA PROTESTA OBTIVESE RESULTADOS POSITIVOS PARA O NOSO CONCELLO, DIANTE DA PASIVIDADE DOS RESPONSABLES MUNICIPAIS DA PEROXA.


Un ano despois a situación, como xa indicamos, empeorou gravemente xa que en Agosto de 2013 os usuarios do Centro de Saúde da Peroxa que eran atendidos por un dos médicos atopáronse con este cartel na porta da consulta....


NOVAMENTE, E DEBIDA A ESTA NOVA ANOMALÍA NESTE SERVIZO OS NOSOS CONCELLEIROS SOCIALISTAS TRASLADAN ESTA NOVA E GRAVE PROBLEMÁTICA OS NOSOS RESPONSABLES E REPRESENTANTES DA RAMA SANITARIA EN SANTIAGO, ONDE ATENDENDO AS NOSAS DEMANDAS TRASLADAN A MESA DO PARLAMENTO DE GALICIA A SEGUINTE PETICIÓN NA BÚSQUEDA DUNHA SOLUCIÓN....



COMO SEMPRE ACOSTUMA A FACER A XUNTA DE GALICIA, A RESPOSTA NON FOI TRASLADADA AS PERSOAS QUE CURSARON AS PETICIÓNS, SENÓN QUE DAN RESPOSTA A TRAVÉS DA PRENSA......¡¡¡

AS NOTICIAS E TITULARES DE PRENSA COMO PODEDES ANALIZAR, AMOSAN AS MENTIRAS QUE DENDE OS RESPONSABLES SANITARIOS DA XUNTA DAN SOBRE A NOSA SITUACIÓN, XUSTIFICANDO A SUPRESIÓN DA PRAZA INDICANDO QUE "NOS TEMOS QUE ARRANXAR CO MÉDICO DOS PEARES ¡¡¡¡¡¡"......VERGONZOSO E LAMENTABLES ARGUMENTOS E RESPOSTA AS DEMANDAS E NECESIDADES DOS VECIÑOS E VECIÑAS DO CONCELLO DA PEROXA.

Exemplos das noticias de prensa.....



 NA IMAXE SEGUINTE LEEREDES UNHA DAS MAIORES MENTIRAS QUE SE CONTARON SOBRE ESTA CUESTIÓN.

FALAN DE QUE O SERVIZO NA PEROXA ESTÁ CUBERTO CON UN MÉDICO PARA 1460 PACIENTES ¡¡¡¡¡ .....
 
E INDICAN NOUTRA GRAN MENTIRA QUE O SERVIZO SE REFORZARÍA CON OUTRO MÉDICO TRES DÍAS A SEMANA ¡¡¡¡¡¡¡¡ (SI ALGÚEN O VIU POLO CENTRO DE SAÚDE QUE NOS AVISE).


COMO ERA DE ESPERAR, A SITUACIÓN DE ATENCIÓN DE CALIDADE NO CENTRO DE SAÚDE RESENTIUSE CONSIDERABLEMENTE POLO VOLUME DE TRABALLO QUE PASOU A TER A ÚNICA MÉDICA QUE QUEDOU PARA TODA A POBOACIÓN......E PRONTO SE COLOCOU NA PORTA DO CENTRO DE SAÚDE A SEGUINTE E PREOCUPANTE INFORMACIÓN, ONDE SE AMOSA CLARAMENTE A NOSA MERMA NESTE SERVIZO BÁSICO....


A NOSA PREOCUPACIÓN POLA FALTA DE MEDIDAS E SOLUCIÓNS SOBRE ESTA GRAVE ANOMALÍA PARA A NOSA VECIÑANZA, e VOLVEMOS A INSISTIR E PREOCUPARNOS NO PLENO DO 22/10/2013 SOBRE A SITUACIÓN ACTUAL A TRAVÉS DA SEGUINTE PREGUNTA O SR. ALCALDE......


NOVAMENTE, A TRISTE RESPOSTA DADA POLO SR. ALCALDE MENTINDO E TAMÉN ENGANANDO A POBOACIÓN O MANIFESTAR.... "QUE HAI DOUS MÉDICOS E QUE ESTÁ A FACER XESTIÓNS PARA MELLORAR O SERVIZO".

PERO SR. ALCALDE.....ONDE ESTÁN OS DOUS MÉDICOS NO CENTRO DE SAÚDE DA PEROXA?.....NON PODE VOSTEDE CONTABILIZAR O DE PEARES XA QUE ESTE SÓ ATENDE A UNHA PEQUENA PARTE DA POBOACIÓN DO NOSO CONCELLO NAQUELA ZONA CONCRETA.

BASTA XA DE ENGANOS E MENTIRAS ¡¡¡

FINALIZAMOS POIS ESTE ARTIGO, TAL E COMO O COMENZAMOS XA DENDE O TÍTULO...."TOMEMOS EXEMPLO", XA QUE RECENTEMENTE VEMOS COMO SE PUBLICA NA PRENSA LOCAL UNHA SITUACIÓN SIMILAR A NOSA NO CONCELLO DO IRIXO, ONDE COA LOITA CONXUNTA DOS VECIÑOS (A TRAVÉS DA RECOLLIDA DE FIRMAS, QUE AQUÍ TAMÉN DEBERÍAMOS FACER), E A LOITA CONXUNTA DA OPOSICIÓN E DO EQUIPO DE GOBERNO PARA DEFENDER OS SERVIZOS DOS SEUS VECIÑOS ACADARON RECUPERAR A PRAZA DUN MÉDICO QUE IGUAL QUE NOS, LLE FORA SUPRIMIDA.


NO MES DE XANEIRO COMENZARON A SÚA LOITA....

http://www.lavozdegalicia.es/noticia/ourense/2014/01/07/reclaman-cobertura-baja-medica-irixo-facultativo/00031389098156250491457.htm

E AGORA OBTEÑEN OS RESULTADOS DESPOIS DE PELEXAR POLA DEFENSA DOS SEUS SERVIZOS....



http://www.farodevigo.es/portada-ourense/2014/09/10/sergas-cubrira-octubre-plaza-medica/1091059.html

PORQUÈ ELES SÍ E NOS NON ???

ONDE ESTÁN OS NOSOS MANDATARIOS ???

QUÈ MEDIDAS DE PRESIÓN E SOLUCIÓNS ESTÁN A BUSCAR ??? 

NOS SEGUIMOS LOITANDO POR RECUPERAR ESTE SERVIZO.....
QUE ESTÁ A FACER O CONCELLO CO SEU ALCALDE A CABEZA ??'



POLO TANTO.....AGORA XA UN ANO DESPOIS AGARDANDO POR ESAS "XESTIÓNS" PARA ARRANXAR ESTE GRAVE PERXUIZO QUE ESTÁN A PADECER OS VECIÑOS E VECIÑAS DO NOSO CONCELLO, TAN SÓ NOS QUEDA MANIFESTAR QUE A SITUACIÓN PARECE QUEDOU NO OLVIDO, COMO OUTRAS TANTAS NECESIDADES DO CONCELLO E AS QUE O SR. ALCALDE PARECE NON IMPORTARLLE.


A NOSA LABOR DE INFORMACIÓN CONTINÚA........

A SITUACIÓN É A QUE VOS EXPLICAMOS......

AGORA TÓCAVOS A VÓS ANALIZAR E SACAR AS VOSAS CONCLUSIÓNS.......

E UNHA VEZ MÁIS PREGUNTARSE SI ESTES MANDATARIOS ESTÁN A ALTURA DAS NECESIDADES E DEMANDAS QUE PRECISA O NOSO CONCELLO.





No hay comentarios:

Publicar un comentario