Benvido a este teu lugar de información, consultas, aportacións e por suposto críticas.


Un grupo, un compromiso, unha idea, unha ilusión...

Poñemos o teu alcance unha ferramenta necesaria para coñecer toda a información sobre o noso Concello: actuacións, acordos, propostas, necesidades, acontecementos.... e tamén lugar para opinar libremente a través dos teus comentarios.

Esperamos as túas aportacións.

miércoles, 29 de octubre de 2014

Obras realizadas dos Plans Provinciais 2013

Unha vez rematadas todas as obras que se incluían no Plan Provincial subvencionado pola Deputación de Ourense para o noso Concello da Peroxa, publicamos a continuación a nosa visión destas actuacións....

O citado Plan foi convocado e publicado no BOP do venres 1 de marzo de 2013, coas condicións e requisitos seguintes que podedes ver no enlace seguinte, a partir da páxina 2:

https://bop.depourense.es/portal/descargarPdf.do?numBoletin=50&fecha=20130301

A aprobación definitiva dos orzamentos e as obras para cada Concello publicouse posteriormente no BOP do xoves 9 de maio de 2013 onde na paxina 9 do enlace seguinte atopamos o proxexto solicitado para o Concello da Peroxa que se denomina "Pavimentación da rede viaria municipal", cun orzamento total de 41.300€:

https://bop.depourense.es/portal/descargarPdf.do?numBoletin=106&fecha=20130509

Unha vez coñecida esta subvención concedida, e como sempre facemos dende a nosa labor de control da actividade municipal, solicitamos por escrito o acceso, entre outros a ese expediente para ver cales ían ser as obras, lugares e pobos que se beneficiarían desta actuación, para comprobar si eran atendidas algunhas das moitas peticións de mellora que a través dos Rogos nos plenos municipais do Concello levabamos feito os tres concelleiros socialistas.

A citada petición de acceso foi a seguinte, onde no apartado cuarto nos referíamos a esta situación:



Unha vez comprobado o expediente, recibimos con agrado como entre outras, había varias das nosas peticións que serían atendidas para a mellora de infraestructuras que a propia veciñanza dos pobos e lugares afectados nos tiñan solicitado, e nos dèramos traslado os mandatarios municipais destas solicitudes.

As actuacións incluían melloras en: O Mato(Graíces) - Bouzalonga - Rabacido - Gulfar/Berdelle - Outeriño - Conchouso e a estrada Souto-Cinconogueiras.

AS NOSAS DEMANDAS DE MELLORA SOLICITADAS E ACEPTADAS DENTRO DESTE PLAN FORON AS SEGUINTES:

1) PARA OS POBOS DO CASAR E DO MATO FIXEMOS A PETICIÓN SEGUINTE.....NO PUNTO 4:



SOLICITAMOS O ARRANXO DOS DESPERFECTOS DA ESTRADA QUE ATRAVESA O POBO DO CASAR ATA O MATO, POLO SEU EVIDENTE DETERIORO. NESTA ACTUACIÓN CONSIDERAMOS QUE SE PUIDO TER FEITO MÁIS E MELLOR XA QUE A PETICIÓN QUE FACÍAMOS NO POBO DO CASAR NON SE ATENDEU E A IMAXE SEGUE A SER A MESMA...


SI SE ATENDEU A DEMANDA DOS LOMBOS DA ESTRADA CHEGANDO O POBO DO MATO QUE PRESENTABA ESTE ASPECTO....


NESTE PUNTO ACTUOUSE DEIXANDO A IMAXE ACTUAL, QUE TAMÉN É MELLORABLE, SOBRE TODO RETIRANDO O SOBRANTE DE MATERIAL QUE SE DEIXOU NA CUNETA...

 
ESTE ASFALTADO NO ENTORNO DO POBO DO MATO, SI BEN, MELLOROU O QUE HABÍA, TAMÉN HAI SITUACIÓNS QUE SE PODERÍAN TER MELLORADO, COMO A DE LIMPAR E ROZAR AS BEIRAS DA ESTRADA E CUNETAS PARA NON ASFALTAR ENCIMA DA MALEZA E DAS HERBAS....



OU TAMÉN O PERIGOSO BURATO QUE SE DEIXOU NA BEIRA DA VÍA.....


2) PARA A MELLORA DOS ACCESOS O POBO DE RABACIDO E A MELLORA DA ENTRADA A VIVENDA DE VECIÑOS DESTE POBO TAMÈN PRESENTAMOS A SEGUINTE SOLICITUDE, A TRAVÉS DO SEGUINTE ROGO NOS SEUS PUNTOS 4 E 5:


AS NOSAS PETICIÓNS EN IMAXES AMOSABAN O ASPECTO LAMENTABLE SEGUINTE....



DESPOIS DO ARRANXO A SITUACIÓN PRESENTA ESTE ASPECTO MELLORADO....




3) TAMÉN TRASLADAMOS A NECESIDADE DO ARRANXO URXENTE DOS BACHES E DETERIORO DA ESTRADA QUE VAI DENDE A ZONA DO GULFAR ATA BERDELLE E QUE SOLICITAMOS A TRAVÉS DO ROGO  NUMERO 2 DAS SEGUINTES DEMANDAS:


A SITUACIÓN QUE MOTIVOU A NOSA PETICIÓN ESTABA COMO AMOSA A IMAXE SEGUINTE....


LOGO DAS ACTUACIÒNS ATENDIDAS E REALIZADAS PRESENTA ESTE MELLOR ASPECTO....


4) TAMÉN FIXEMOS A PETICIÓN DE ASFALTADO E MELLORA DA ESTRADA QUE UNE O POBO DO CONCHOUSO COA CARRETERA A PEROXA-GUERAL, XA QUE O SEU ESTADO ESTABA MOI DETERIORADO PARA O PASO DE VEHÍCULOS. A PETICIÓN, O IGUAL QUE AS ANTERIORES ENUMERADAS TRASLADOUSE O PLENO DO CONCELLO A TRAVÉS DO SEGUINTE ESCRITO DE PETICIÓN DE ROGOS NO PUNTO 7:


A SITUACIÓN DE DETERIORO ERA MÁIS QUE EVIDENTE SEGUNDO SE AMOSA NAS IMAXES SEGUINTES...


 
 AGORA OS VECIÑOS E VECIÑAS DESTE POBO DISFRUTAN DUNHA MELLORA CONSIDERABLE, AINDA QUE MELLORABLE,  PARA A CIRCULACIÓN DOS SEUS VEHÍCULOS....



A CONTINUACIÓN INDICAR CON RESPECTO A ESTAS ACTUACIÓNS QUE DETECTAMOS QUE ALGUNHA NON SE CORRESPONDÍA CO PROXECTADO INICIALMENTE, COMO OCORREU NO CASO DA ESTRADA DENDE O SOUTO ATA CINCONOGUEIRAS, MOTIVO POLO CAL, CONSULTAMOS COS RESPONSABLES MUNICIPAIS SOBRE ESTA SITUACIÓN, ONDE NOS ACLARAN QUE CONSIDERARON QUE ERAN PRIORITARIAS ACTUACIÓNS NOUTROS PUNTOS DESTA MESMA ESTRADA E ASÍ O FIXERON. 

AS MELLLORAS CENTRARONSE NO CONTORNO DO POBO DE CINCONOGUEIRAS ONDE O ASFALTADO DEIXOU ESTAS NOVAS IMAXES...



O RESTO DE ACTUACIÓNS REALIZADAS DEIXARONNOS AS SEGUINTES COMPARATIVAS DO ESTADO ANTERIOR E O ACTUAL QUE AMOSAMOS NAS IMAXES SEGUINTES, XA QUE NOS PREOCUPAMOS UNHA VEZ MÁIS DE COMPROBAR E CONTROLAR A SÚA EXECUCIÓN CORRECTA.

EN BOUZALONGA O ESTADO ANTERIOR ERA ESTE....





TRALAS MELLORAS REALIZADAS AGORA PRESENTE ESTE.....






FINALMENTE, TAMÉN SE MELLORARON ACCESOS NO POBO DE OUTEIRIÑO TANTO NA PARTE SUPERIOR DO POBO COMO NO NÚCLEO INFERIOR, ONDE A SITUACIÓN DE DETERIORO ANTERIOR ERA BEN VISIBLE NOS DOUS CASOS....




AS OBRAS REALIZADAS DEIXARON ESTA NOVA IMAXE....



NESTA OBRA TEMOS QUE LAMENTAR QUE NON SE AMPLIARA A SÚA EXECUCIÓN ATA UNHA VIVENDA RECENTEMENTE HABITADA POR TRES NOVOS VECIÑOS E QUE SEGUNDO SE VEN NAS IMAXES RECENTES AS MELLORAS ERAN MÁIS QUE NECESARIAS. AGARDEMOS SE TEÑA EN CONTA ESTA PETICIÓNS PARA UNHA POSTERIOR E PRONTA ACTUACIÓN NESTE PUNTO.....


POÑEMOS UNHA VEZ MÀIS COA PUBLICACIÓN DESTE ARTIGO, O NOSO COMPROMISO DE DAR CUMPLIDA INFORMACIÓN A VECIÑANZA DE TODO O QUE SUCEDE NO SEU CONCELLO, E QUE DOUTRO XEITO NON TERÍA ACCESO NUNCA.

TAMÉN CONSIDERAMOS QUE A TRAVÉS DAS NOSAS PETICIÓNS DE MELLORA FEITAS E ATENDIDAS POLO CONCELLO SE PÓN DE MANIFESTO QUE ESTAMOS A CUMPRIR COA LABOR QUE A VECIÑANZA NOS ENCARGOU DE POÑER VOZ E IMAXES NOS ORGANOS DE GOBERNO AS SÚAS NECESIDADES E PREOCUPACIÓNS, E QUE NOS CASOS QUE SON ESCOITADAS E MELLORADAS NOS ENCHE DE SATISFACCIÓN SER ÚTILES NA NOSA LABOR, AGARDANDO QUE SEXA MOTIVO PARA QUE MÁIS XENTE CONFÍE NO NOSO TRABALLO, E SOBRE TODO...... REPETIMOS.....NO NOSO COMPROMISO PARA O QUE FOMOS ESCOLLIDOS.


SEGUIREMOS SENDO FONTE DE INFORMACIÓN E TRABALLANDO DÍA A DÍA PARA A MELLORA DO NOSO CONCELLO ¡¡¡

No hay comentarios:

Publicar un comentario