Benvido a este teu lugar de información, consultas, aportacións e por suposto críticas.


Un grupo, un compromiso, unha idea, unha ilusión...

Poñemos o teu alcance unha ferramenta necesaria para coñecer toda a información sobre o noso Concello: actuacións, acordos, propostas, necesidades, acontecementos.... e tamén lugar para opinar libremente a través dos teus comentarios.

Esperamos as túas aportacións.

jueves, 29 de enero de 2015

A historia repìtese....¡¡¡¡

Lamentablemente, o noso Concello da Peroxa e os seus responsables non volven estar a altura das circunstancias nun tema tan delicado e importante para moitos veciños e veciñas.

Lembramos e refrescamos as memorias para coñecer realmente o funcionamento do teu Concello.

Polas festas do Nadal do ano 2013 o Concello facía unha campaña interesante recollida de alimentos que publicitaba e anunciaba así.....


A colaboración veciñal foi bastante aceptable non así a aportación do Concello, que foi nula, tal e como o propio Alcalde recoñecía no pleno do 21/01/2014, e no seu día xa denunciamos que preferían empregar os cartos dos nosos impostos no reparto duns calendarios...

http://www.lavozdegalicia.es/noticia/ourense/2014/02/19/psoe-peroxa-critica-gasto-2000-euros-calendarios/00031392837004843371187.htm


O TRISTE DESTA SITUACIÓN FOI QUE DESPOIS DE VARIAS SEMANAS DA RECOLLIDA E LOGO DE ALMACENAR OS ALIMENTOS E XOGUETES RECOLLIDOS SEGUÍAN SIN SER REPARTIDOS ENTRE OS SEUS DESTINATARIOS, E PERMANECÍAN NOS BAIXOS DO CONCELLO.

INTERESADOS POR ESTA GRAVE ANOMALÍA NO ANTERIORMENTE CITADO PLENO CELEBRADO O 21 DE XANEIRO DE 2014 OS NOSOS CONCELLEIROS SOCIALISTAS PREGUNTABAN SOBRE ESTA CUESTIÓN, TAL COMO SE AMOSA NA PREGUNTA Nº 6 DO SEGUINTE DOCUMENTO:


AS LAMENTABLES RESPOSTAS DADAS POLO SR. ALCALDE E RECOLLIDAS NA ACTA DO PLENO FORON AS SEGUINTES QUE TAMÉN PUBLICAMOS NO DOCUMENTO QUE SIGUE:


A DISCULPA DESTA ANOMALÍA ERA QUE A ASISTENTA "ESTABA DE BAIXA".......E OS ALIMENTOS DONADOS POLA VECIÑANZA SIN CHEGAR OS SEUS DESTINATARIOS ¡¡¡¡


NOVAMENTE, ESTE PASADO NADAL DE 2014, E DESTA VEZ CON MELLOR CRITERIO, O CONCELLO DECIDE DELEGAR A RECOLLIDA DE ALIMENTOS NOS ESTABLECEMENTOS DO TERMO MUNICIPAL. 

ANÚNCIABASE ESTA CAMPAÑA CO SEGUINTE CARTEL:


PONÌASE COMO DATA LÍMITE O 23 DE DECEMBRO.

A CAMPAÑA DESTA ANO PODE CONSIDERARSE UN AUTÉNTICO ÉXITO ONDE SE AMOSA NOVAMENTE A COLABORACIÓN E SOLIDARIEDADE DA VECIÑANZA DE TODO O CONCELLO DA PEROXA, CON UNHA GRAN RECOLLIDA DE ALIMENTOS TAL COMO O PROPIO CONCELLO ANUNCIABA NAS SÚAS REDES SOCIAIS O PASADO 13 DE XANEIRO COAS SEGUINTES FOTOS:





COMO INDICAMOS NO TITULAR DESTE ARTIGO......"VOLVESE A REPETIR A MESMA HISTORIA".......XA QUE TAL E COMO PODE VER NA IMAXE SEGUINTE SACADA O PASADO MARTES 27 DE XANEIRO GRAN PARTE DOS ALIMENTOS SEGUEN NO MESMO LUGAR SIN SER REPARTIDOS TODAVÍA OS SEUS DESTINATARIOS, MESMO NUN LOCAL POUCO AXEITADO COMO ALMACÈN DE ALIMENTOS POR ESTAR EXPOSTOS A LUZ SOLAR E O CALOR QUE PRODUCE.



SR. ALCALDE........

DESTA VEZ CAL É A DISCULPA?

¿QUEN ESTÁ DE BAIXA?

PORQUE ESTÁN TODAVÍA SEN FACER O REPARTO?


NON SE PODE XOGAR COA BOA VONTADE DA XENTE A HORA DE FACER AS SÚAS DONACIÓNS NIN COA NECESIDADE DAS PERSOAS QUE ESTÁN AGARDANDO POR ESES ALIMENTOS ¡¡¡

SEGUIMOS A INFORMAR OS VECIÑOS E VECIÑAS DE CAL É A REALIDADE E O FUNCIONAMENTO DO SEU CONCELLO.


AS CONCLUSIÓNS.........COMA SEMPRE..........SON TÚAS ¡¡¡


No hay comentarios:

Publicar un comentario